Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > Η ομάδα ρομποτικής του Συλλόγου Πανοράματος στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα

Η ομάδα ρομποτικής του Συλλόγου Πανοράματος στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα

Η ομάδα ρομποτικής του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου κατέλαβε την πρώτη (1η) θέση στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην κατηγορία Open Γυμνασίου, o οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Ιουλίου 2018 στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ).

Αυτή η νίκη έδωσε στην ομάδα το εισιτήριο για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής «World Robot Olympiad», η οποία θα διεξαχθεί στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης, από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018.

Στον φετινό πανελλήνιο τελικό συμμετείχαν 1.230 μαθητές σε 265 ομάδες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για τη νίκη ενώ ο διαγωνισμός τέλεσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου.

Οι μαθητές της ομάδας του Συλλόγου Πανοράματος, η οποία αποτελείται από τους: Βασίλη Ρουσόπουλο, Γιάννη Χατζηδιαμαντή, Κυριακή Μπάκα, Νικόλαο Παντελίδη, Στάθη Πουλακίδα, Σωτήρη Χήτα και με την καθοδήγηση του δάσκαλου τους Γιώργου Μαρκόπουλου κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με την ρομποτική κατασκευή με τίτλο:  «Αυτόματο, Αυτόνομο, Ρομποτικό Σύστημα Ενυδρειοπονίας με Απομακρυσμένη Πρόσβαση»  η οποία παρουσίασε μία βιώσιμη – συμβιωτική μέθοδο παραγωγής οργανικών τροφίμων (ψάρια & φυτά) που συνδυάζει την υδατοκαλλιέργεια με την υδροπονία.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος συνεχάρη τα παιδιά της ομάδας, τις οικογένειές τους αλλά και τον δάσκαλο τους για την επιμονή, υπομονή και το ήθος τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Ολυμπιάδα. Ο Δήμος Γαλατσίου, με τις ποικίλές δράσεις του αλλά και με την φιλοξενία και υποστήριξη των τοπικών, παναττικών και πανελληνίων διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής, για πρώτη φορά, έμπρακτα υποστηρίζει την σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και την ακόρεστη δίψα των μικρών μαθητών για την δημιουργία και την καινοτομία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen + 7 =