Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > Nέος βρεφονηπιακός σταθμός στο Άνω Γαλάτσι

Nέος βρεφονηπιακός σταθμός στο Άνω Γαλάτσι

Στη λήψη απόφασης για αγορά οικοπέδου επί της Μεσσηνίας 30-32 για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού προχώρησε η Δημοτική Αρχή Γαλατσίου κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για το μοναδικό κατάλληλο οικόπεδο 494 τ.μ., που πληροί τις προϋποθέσεις για ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού 1.100 τ.μ., σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Το κόστος αγοράς συμφωνήθηκε στα 570.000 ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης θα επωμισθεί το κόστος κατεδάφισης (20 – 30.000 ευρώ) διώροφου κτίσματος, που ήδη υπάρχει στο χώρο. Το κόστος θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο και όχι με δανεισμό. Η χρηματοδότηση της ανέγερσης του σταθμού έχει εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια Αττικής, όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Γ.  Μαρκόπουλος.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξέφρασαν ενστάσεις και καταψήφισαν το κόστος της αγοράς, καθώς θεωρούν ότι οι αξίες των ακινήτων έχουν πέσει ακόμη και κάτω των αντικειμενικών αξιών λόγω της οικονομικής κρίσης. Πρότειναν επαναδιαπραγμάτευση της τιμής ώστε να οριστεί κοντά στα επίπεδα της αντικειμενικής αξίας (430.000 ευρώ). Παρά το γεγονός αυτό, όλοι συμφώνησαν και ψήφισαν την αναγκαιότητα της αγοράς του οικοπέδου για την ανέγερση σταθμού.

Σημειώνουμε ότι οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» (Γ. Χαραλαμπίδης, Χ. Βουρδουμπάς) και «Μαζί μπορούμε για το Γαλάτσι» (Μ. Πρωτονοτάριος, Γ. Σκληράκης) ψήφισαν θετικά για την αναγκαιότητα και την τιμή αγοράς αγοράς, παρόλο που κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους για το υψηλό κόστος.