Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > H Λαϊκή Συσπείρωση για την κατάργηση προγράμματος αθλητισμού

H Λαϊκή Συσπείρωση για την κατάργηση προγράμματος αθλητισμού

26/8/2021

Προς :
«
Τον Δήμαρχο κ.ΜαρκόπουλοΤην Αντιδήμαρχο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς κ.Σπηλιοπούλου

 Κοινοποίηση : Δημοτικό Συμβούλιο

 

Σχετικά με τη διακοπή χρηματοδότησης των Προγραμμάτων

«Αθλητισμός για Όλους»

 Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης με επιστολή του προς τους Δήμους ανακοίνωσε την διακοπή της όποιας χρηματοδότησης του προγράμματος «Άθληση για Όλους» για την περίοδο 2021-2022, το οποίο ουσιαστικά καταργείται.

Το πρόγραμμα αυτό δέχθηκε μεγάλες περικοπές διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει περάσει ολοκληρωτικά στη λογική της ανταποδοτικότητας και της επιβάρυνσης των νοικοκυριών και με ελάχιστα ψίχουλα χρηματοδότησης από τη μεριά της ΓΓΑ .Την ίδια στιγμή που η Φυσική Αγωγή εξαγγελλόταν υποκριτικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις και του εκλεκτούς τους στην Τοπική Διοίκηση ως πρόγραμμα πρόληψης για την προστασία της υγείας.

Οι δραστηριότητες αυτές απασχολούσαν χιλιάδες άνεργους γυμναστές, με τις σχέσεις εργασίας χρόνο με το χρόνο να επιδεινώνονται, με αποκορύφωμα την επαίσχυντη «πληρωμή με το αντίτιμο», «με το κεφάλι» δηλαδή των συμμετεχόντων, που καθιερώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με ό,τι σήμαινε αυτό για το μισθό των εργαζομένων.

Παρ’ όλα αυτά, ικανοποιούσε μια ανάγκη σε οικογένειες και σε κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς ομάδες, που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα. Η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπήρχαν, λειτουργούσε ευεργετικά για την ψυχοκινητική ισορροπία του ατόμου και προστάτευε από χρόνιες σωματικές, νοητικές και ψυχικές ασθένειες.

Η ολική αποχώρηση της ΓΓΑ από το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» έρχεται σε μια στιγμή που η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι τραγική, ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας. Σηματοδοτεί όχι μόνο το μηδενισμό της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους, άλλα και τη συνολική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο χώρο των γυμναστών.

Τα παραπάνω αποτελούν τρανή επιβεβαίωση ότι η σωματική άσκηση, η ενασχόληση μ’ ένα άθλημα αποτελούν πολυτέλεια για την πλειοψηφία του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας. Οδηγός και εδώ για την κυβέρνηση είναι η εμπορευματοποίηση της ανάγκης του λαού για άσκηση.

Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε να μας ενημερώσετε :

– Πως τοποθετείται η Δημοτική Αρχή απέναντι στην απόφαση για την πλήρη αποχώρηση της ΓΓΑ από το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» ;

 – Τι ενέργειες θα αναλάβει για την καταγγελία και ανάκληση της απαράδεκτης κυβερνητικής απόφασης και τη διεκδίκηση ουσιαστικής κρατικής χρηματοδότησης των αθλητικών προγραμμάτων των Δήμων ώστε να διασφαλίζεται η πρόσβαση στην φυσική αγωγή και τον αθλητισμό ως δικαίωμα για όλους και όχι προνόμιο για λίγους;

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος