Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > H «Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου» επικρίνει τη στάση της Δημοτικής Αρχής στις σχολικές καταλήψεις

H «Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου» επικρίνει τη στάση της Δημοτικής Αρχής στις σχολικές καταλήψεις

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

01.10.2020

Αντί η Δημοτική Αρχή Μαρκόπουλου, σε συνεργασία με ορισμένους διευθυντές σχολείων, να επιδίδεται σε φανερές και κρυφές προσπάθειες για να τερματιστούν οι δίκαιες μαθητικές κινητοποιήσεις και να εφαρμοστεί ανενόχλητη η εγκληματική, για την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών, κυβερνητική πολιτική, θα έπρεπε θα συμβάλλει στο να λυθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία του Δήμου και τα οποία είναι η αιτία των μαθητικών κινητοποιήσεων

Αντί η Δημοτική Αρχή Μαρκόπουλου να ξηλώνει πόρτες (!) από Γυμνάσια, να κοιτάξει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες αίθουσες, ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη το πολύ σε 15.

Αντί η Δημοτική Αρχή να προσπαθεί να ξεγελάσει τους μαθητές, υποσχόμενη πως αν σταματήσουν την κατάληψη, θα εξασφαλίσει ραντεβού των μαθητών με την Υπουργό Παιδείας, να διεκδικήσει μαζί τους από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, εξασφάλιση μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ.

Αντί η Δημοτική Αρχή να διαλαλεί ότι τα έχει όλα καλώς καμωμένα και να πλασάρεται στους γονείς ακόμα και ως αντιπολιτευόμενη στην κυβέρνηση (!) ενώ υπηρετεί πιστά την πολιτική της,  να απαιτήσει από την αυτήν τη μόνιμη παρουσία νοσηλευτών σε κάθε σχολείο και σταθερή παρουσία γιατρών σε ομάδες σχολείων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Γκράβα, το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Αττικής.

Μπροστά στην έξαρση της πανδημίας και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξέλιξή της με τους καλύτερους δυνατούς όρους στην πόλη μας, ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή  στη σχολική κοινότητα και σε όλο το λαό του Γαλατσίου, για τα μέτρα που επιβάλλεται να παρθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, συνδυασμός του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

• Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση και με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και γονείς στα σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα κορωνοϊού.

• Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές -το πολύ- ανά τάξη, νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας.

• Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λπ.).

• Με ευθύνη του κράτους να μοιραστούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, γιατί σήμερα τις πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους!

• Να μετατραπούν οι 3ωρες συμβάσεις των καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης, όπως έγινε και σε άλλους δήμους.

• Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

• Μόνιμη παρουσία νοσηλευτών σε κάθε σχολείο και σταθερή παρουσία γιατρών σε ομάδες σχολείων. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει μόνιμη παρουσία ιατρικού προσωπικού στη Γκράβα, το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Αττικής!

Για όλα τα παραπάνω, ζητάμε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση εξεύρεση λύσεων στα συσσωρευμένα προβλήματα των σχολείων, σε κατάλληλο χώρο (υπαίθριο ή εσωτερικό, ο δήμος μας διαθέτει και τα 2) ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η παρουσία αντιπροσώπων μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!