Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > H «Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου» για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

H «Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου» για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

14/5/2020

ΠΡΟΣ :
Τον κ. Δήμαρχο Γαλατσίου
Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
Τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 18/5

 Την Δευτέρα 18/5/2020, βάσει ενημέρωσης που έγινε την Παρασκευή 8/5/2020 από τον Δήμαρχο Γαλατσίου κ.Μαρκόπουλο σε εκπροσώπους των παρατάξεων, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου, στο οποίο θα συζητηθούν 2 ιδιαίτερα σημαντικά θέματα που αφορούν την περιοχή μας :

  1. Η αγορά του οικοπέδου επί των Γαλατσίου – Μεσολογγίου – Τανάγρας – Κύκνων, γνωστό και ως Ζαΐρα, λόγω του θερινού κινηματογράφου που φιλοξενούσε.
  2. Η αίτηση για αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου επί των οδών Παπαφλέσσα – Φαύνου – Κυμοθόης, από κοινόχρηστο πράσινο, ώστε να γίνει ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού, με προϋπόθεση τον χαρακτηρισμό ως κοινόχρηστο πράσινο αντίστοιχης έκτασης στο οικόπεδο που θα αγοραστεί. (Ζαΐρα)

Σε συνέχεια της προφορικής πρότασής μας, όπως αυτή εκφράστηκε και στη συνάντηση της 8/5, ζητούμε η εν λόγω συνεδρίαση να γίνει δια ζώσης, καθώς θα χρειαστεί να γίνει διάλογος, να απαντηθούν ερωτήσεις από τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται και από την σχετική ΠΝΠ, όπου προβλέπονται συνεδριάσεις δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών, ως μέτρο πρόληψης για την πανδημία.

Θεωρούμε ότι μπορούν να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διεξαγωγή της συνεδρίασης δια ζώσης, δηλαδή μέσα προστασίας (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια), μεγάλη αίθουσα για τις απαραίτητες αποστάσεις (πχ Πνευματικό Κέντρο ή Καμίνι), με τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων, των υπαλλήλων από τις αντίστοιχες υπηρεσίες, ακόμα και από εκπροσώπους του τοπικού τύπου που θα ήθελαν να καλύψουν δημοσιογραφικά το θέμα.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος