Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > Aνακοίνωση για τραυματισμό εργαζόμενου του Δήμου Γαλατσίου

Aνακοίνωση για τραυματισμό εργαζόμενου του Δήμου Γαλατσίου

1/9/2020

 Για την ανατροπή απορριμματοφόρου και τον τραυματισμό  εργαζομένου του Δήμου Γαλατσίου

 Την Δευτέρα 31 Αυγούστου ανατράπηκε απορριμματοφόρο στο δρόμο για τη χωματερή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργαζομένου του δήμου μας, ευτυχώς ελαφρά βάσει πληροφοριών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο  Νοσοκομείο Νίκαιας.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, καθώς ο στόλος του δήμου είναι σε μεγάλο βαθμό γερασμένος, ενώ τα κονδύλια που δίνονται για την συντήρηση είναι τουλάχιστον ελλιπή.

Τα παραπάνω εξάλλου είχαν αναδειχθεί τόσο από την Λαϊκή Συσπείρωση όσο και από τους εργαζομένους στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21/7/2020,  σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του σωματείου εργαζομένων.

Το γεγονός ότι εγκρίθηκε εντός του Αυγούστου η προμήθεια 4 νέων απορριμματοφόρων από μόνο του δεν επαρκεί, καθώς όπως τόνισε η Λαϊκή Συσπείρωση, στη συνεδρίαση της 18/8/2020, «απαιτείται παράλληλα η βελτίωση της συντήρησης των υφιστάμενων μονάδων πράγμα το οποίο δεν φαίνεται να ενισχύεται αφού στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού έχουμε και μειώσεις εξόδων συντήρησης».

Έχει ευθύνη η σημερινή δημοτική αρχή, όπως και οι προηγούμενες, που αποδέχονται και υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές κεφαλαίου – ΕΕ – αστικών κυβερνήσεων, αποδεχόμενοι να μπαίνει στο ζύγι του «κόστους-οφέλους» η ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε :

  •  Άμεσα να διερευνηθούν οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος.
  • Άμεσα να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα οχήματα του δήμου και να γίνει η απαραίτητη συντήρηση.
  • Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.