30 Mαΐου 2017

Επιτέλους, υπάρχει Θεός! Άρχισαν τα μεγάλα ξεκατινιάσματα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου… Και είναι μια κατάσταση μεταδοτική… Μέχρι και η Προεδρίνα Ισιδώρα έχει γίνει γλωσσοκοπάνα… Της δίνει σκουντιές ο δήμαρχος να σταματήσει και τον σκουντάει κι αυτή να την αφήσει ήσυχη! Όχι, Δήμαρχε, δεν θα μας την μπλοκάρετε την κυρία Πρόεδρο, τώρα που άρχισε να βρίσκει νόημα ύπαρξης στο Δήμο!  

Ο Κουνάνης έχει κερδίσει επάξια το τίτλο του «Εντεταλμάνου» σε όλα… Για τους φτωχούς στην τσέπη, για τους φτωχούς τω πνεύματι, για όσους αντιμάχονται τον Δήμαρχο… Τι κι αν η Προεδρίνα Ισιδώρα τον κοιτάζει με άγριο βλέμμα κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου… Το θεριό είναι ανήμερο και διψασμένο!!!

Για «μανδαρινισμό» κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και ο Μπουγιούκας άρχισε να αναρωτιέται πού είναι τα μανταρίνια;;; Ο Βαγγέλης ξέρει να φτιάχνει ατμόσφαιρα και να την ελαφρύνει…

Σύσσωμοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης λαμβάνουν φέτος μέρος στο Φεστιβάλ Γαλατσίου εκτός του Συλλόγου Επτανησίων. Ο δημοτικός σύμβουλος Μάνος Ελευθερίου (υπεύθυνος για το Φεστιβάλ) υποστήριξε, κατά τη  χθεσινή συνεδρίαση, ότι οι Επτανήσιοι δεν συμμετέχουν με δική τους υπαιτιότητα. Όμως, ο Πρόεδρος του Συλλόγου το αρνείται , ρίχνει την ευθύνη στον Πολιτιστικό Οργανισμό και εξέθεσε το ιστορικό, με όλες τις «ανατριχιαστικές» λεπτομέρειες.

Το σημείο που ανατσουτσούριασα πατόκορφα ήταν όταν ο πρόεδρος των Επτανησίων διαμαρτυρήθηκε γιατί ήθελαν να βάλουν μουσική εκδήλωση του συλλόγου στο Άλσος σε κοντινή ώρα με εκδήλωση με κλαρίνα άλλου συλλόγου στο Παλαί… «Θα παίζουμε εμείς την «Ξανθούλα» και από την άλλη το κλαρίνο «Γιάννη μου το μαντήλι σου;» αναρωτήθηκε πολύ εύστοχα και φιλοσοφημένα!!

Την πιο εύστοχη τοποθέτηση έκανε ο κ. Μελισσουργός για τη γραμμή 4 του Μετρό. «Είναι το πιο σοβαρό θέμα για την πόλη. Να μην παρασυρθούμε από την άποψη ότι θα ευνοηθούμε στις μετακινήσεις… θα επιβαρύνει την πόλης μας. Ομόφωνα και ομόψυχα στη διεκδίκηση… Να δούμε τι μπορεί να ωφελήσεις τους δημότες… Υποθηκεύεται η ζωή μας τα υπόλοιπα χρόνια, είτε είναι καλό είτε είναι κακό…». Και βέβαια, το θέμα θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ελπίζω να υπάρξει μια κοινή στρατηγική και συμφωνία όλων των παρατάξεων…

Το τι σεξιστικό σχόλιο άκουσα χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι άλλο πράγμα… «Τον δίνω.. τον παίρνω… τον βγάζω… τον βάζω… δεν μπορώ να ολοκληρώσω μαζί σας…»  Μπορεί να μην ήρθε η έκθεση EROTICA στο ΠΑΛΑΙ, αλλά το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι καυτό!

Ο Παπαδοκωστόπουλος έχει γίνει …Νικολούλη! Δεν τολμά να πάει φορτηγό του Δήμου να εναποθέσει χώματα στο ΛΑΤΟ… Έχει καταγράψει, φωτογραφίσει και κάνει πλήρη αναφορά… Όχι ο ίδιος! Έχει οργανώσει δίκτυο παρακολούθησης…  Και πολύ καλά κάνει, διότι ο φόβος φυλάει τα έρμα!

Κάθε φορά που ο Μαγκανάρης αναφέρεται εναντίον κυβερνητικών υπουργών, ο συριζαίος Κιούπης αισθάνεται δυσφορία και σηκώνεται με τρόπο και βγαίνει στο διάδρομο της αίθουσας συνεδριάσεων για να πάρει αέρα… Και του έχω πει να μην τρώει βαριά πριν τις συνεδριάσεις!

Γλυκά κέρασε τους συναδέλφους της στο δημοτικό συμβούλιο, η Γωγώ Κιτσίνη που έγινε γιαγιά. Η κόρη της Ζωζέλα Τρουλλινού απέκτησε μια πανέμορφη κορούλα. Όλοι έδωσαν τις ευχές τους και σχολίασαν πόσο νέα και όμορφη γιαγιά είναι κ.λπ., κ.λπ. Η Γωγώ όμως έχει άλλες ανησυχίες και έγνοιες, διότι βομβαρδίζεται από πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις για τις επόμενες εκλογές... Εγώ πάντως της λέω να μην βιάζεται… Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια…


Καταχωρήθηκε στις Τρίτη, 30 Μαΐου 2017