4 Oκτωβρίου 2016

Το φλέγον θέμα του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου. Ο Δήμαρχος περιχαρής γιατί κατάφερε να πάρει το Παλαί για 4 σχεδόν χρόνια… Η αντιπολίτευση με ανάμεικτα συναισθήματα ζήλειας, αγάπης, μίσους…. Οι φορείς στα κάγκελα… Αλλά όλοι τελικά είναι μια «αγαπημένη» οικογένεια!!!

Ο Μανιάτης της μείζονος πήρε κεφάλι και άρχισε τα «μνημόσυνα»… Τους μνημόνευσε όλους… Από εποχής Παπαδιονυσίου, Τούντα, Τσίρο…. Ζωή σε μας! Μόνο κόλλυβα δεν μοίρασε! Τα είπε καλά όμως…. Μετρημένα, σταράτα, λογικά. Η παράταξή του στηρίζει την 4ετη παραχώρηση και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Μόνο που οι παρατηρήσεις του για τον βολονταρισμό της αριστεράς, προκάλεσε την αντίδραση του παλιού συμμαθητή του Σπύρου Παναγιώτου (Ενότητα για την Ανατροπή).

Ο Μαγκανάρης (Γαλάτσι Νέα Αρχή) παρά το γεγονός ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην ΕΤΑΔ και την Κυβέρνηση, έδωσε τη θετική του ψήφο, διότι θεωρεί σημαντικό ότι η Πολιτεία εκτός από την εμπορική αξιοποίηση, βλέπει και την αξιοποίηση από την τοπική κοινωνία. Ωραία τοποθέτηση και ζυγισμένη.

Παιδιά, δεν αντέχω, θα το πω… Ο δημοτικός σύμβουλος Κιούπης περνάει ηλικιακή κρίση! Πρέπει να έχει γενέθλια τώρα κοντά και έχουν αρχίσει να τον πιάνουν τα υπαρξιακά του. Αφού χαρακτήρισε την παραχώρηση ως θετική εξέλιξη, άρχισε να απευθύνει κάλεσμα στις αριστερές δυνάμεις του τόπου…  Τώρα γιατί θεωρεί ότι το ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερή δύναμη, είναι απορίας άξιον…  Πάντως, μου άρεσε η τοποθέτηση, γιατί είχε μια δόση παλαιοκομματικού ρομαντισμού!

Ο Πρωτονοτάριος (Μαζί μπορούμε για το Γαλάτσι) έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο που έφτασε στο απαιτούμενο, δηλαδή στο καλύτερο για τη νεολαία της πόλης, που θα αθλείται πλέον στο ΠΑΛΑΙ.

Λογικές οι ενστάσεις του Παναγιώτου: Συντήρηση και κόστος αποκατάστασης στους πολίτες, η ΕΤΑΔ διατηρεί την κυριαρχία της, βολική λύση που κοιμίζει την πόλη… Έχει τα δίκια του κι αυτός! «Υπογράφουμε μνημονιακή σύμβαση» είπε. Αχχχ μαχαίρι στην καρδιά ήταν αυτό, αλλά με την ΕΤΑΔ τι άλλο εκτός από αυτό, θα μπορούσαμε να υπογράψουμε; Για τα λεφτά τα κάνουν όλα (η ΕΤΑΔ εννοώ)!

Ο Χαραλαμπίδης (Λαϊκή Συσπείρωση) είπε ότι και καλύτερη σύμβαση να έφερνε ο Δήμαρχος, δεν θα την ψήφιζαν, όχι γιατί έχουν τη λόξα τους, αλλά γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις. Οι ομόφωνες αποφάσεις για δημόσιο αθλητικό χαρακτήρα έγιναν χαρτοπόλεμος! Θα μας πετάξουν το κόστος λειτουργίες και οι Δήμοι θα γίνουν επιχειρηματίες… Δίκιο και ο Γρηγόρης , αλλά μεταξύ μας, μια πολιτική λόξα την έχουν)!!!

Ο Φράνκι (βλέπε Κουνάνης) έβαλε τα πράγματα στη θέση τους! Έστειλε μήνυμα ενότητας, υπερασπίστηκε την απόφαση της Διοίκησης και πέταξε και το επαναστατικό του στο τέλος: «Δεν θα αφήσουμε να μας πιάσουνε και τον …, καταλαβαίνετε έτσι;;;». Το θέμα είναι, Φράνκι μου, ότι από τις πολλές φορές που μας τον έχουν πιάσει τα τελευταία χρόνια οι Κυβερνήσεις, δεν το καταλαβαίνουμε πλέον!

Ο πρώην αντιδήμαχος Γερμάνος Μελισσουργός έδωσε μια ρεαλιστική διάσταση: «Εάν δεν κάναμε την κίνηση αυτή, το επόμενο βήμα θα ήταν να μπει ο επενδυτής… Μονόδρομος αυτό που έγινε. Πάντως χθες είχε την τιμητική του… Ο Δήμαρχος είπε τα καλύτερα για τη συμβολή του στην υπόθεση του Παλαί και τον ευχαρίστησε. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Φορέων για το Παλαί  έσταζαν φαρμάκι. Νομιμοποίηση της ιδιωτικοποίησης είπαν, καταργούνται οι αγώνες του Κινήματος κλπ., κλπ. Δίκιο κι αυτοί… Τι να τους πούμε;;; Αγνοί άνθρωποι είναι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη διάσωση του Παλαί.

Ο Δήμαρχος κράτησε χαμηλούς τόνους και επανέλαβε τα γνωστά του επιχειρήματα. Μπήκαμε μέσα, το λειτουργούμε, το γνωρίζει ο κόσμος, και ας έρθουν να μας βγάλουν. Δίκιο κι αυτός!

Όπως καταλαβαίνετε, είναι μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια, που όλοι έχουν βάσιμα επιχειρήματα… Μετά από τα 4 χρόνια, θα ξέρουμε τελικά εάν η επιλογή της Διοίκησης ήταν η σωστή. Το εύχομαι.


Καταχωρήθηκε στις Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016