22 Ιουλίου 2015

Η Περιφέρεια Αττικής απέρριψε την αίτηση του Δήμου Γαλατσίου για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς από την Ελ. Βενιζέλου, καθώς έκρινε ότι δεν επαρκεί ο χώρος (πέριξ του Δημαρχείου), που πρότεινε ο Δήμος Γαλατσίου. Ο Δήμαρχος δήλωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν ευσταθεί η απάντηση και θα συνεχίσει την προσπάθεια… Τουλάχιστον, το παλεύει!!!

«Πονοκέφαλος» οι συμβασιούχοι του Δήμου Γαλατσίου που εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για τη μονιμοποίησή τους… Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι πρέπει να προχωρήσουν με προσεχτικά βήματα, γιατί δεν ξέρουν εάν θα έχουν χρήματα να τους πληρώνουν!

Όχι, τα αποθεματικά του Δήμου Γαλατσίου δεν έχουν μεταφερθεί, όπως είχε ζητήσει η Κυβέρνηση… Αυτό δήλωσε ο Μαρκόπουλος χθες! Βάστα γερά, Δήμαρχε,  και μην αφήσεις να φύγει ούτε ευρώ από το ταμείο σου, γιατί αυτοί θα μας τα πάρουν όλα και δεν θα έχουμε ούτε τις παράνομες προεκλογικές ΚΟΙΝΣΕΠ να πληρώσουμε!!!

Οι παρατάξεις συμφώνησαν, μετά από ερώτημα του Δημάρχου, να γίνει ειδική συζήτηση για το τι έχει συμβεί ακριβώς με τις προεκλογικές ΚΟΙΝΣΕΠ της Διοίκησης Τσίρου, όπου θα αποδοθούν ευθύνες με ονοματεπώνυμα! Το ζήτησε επιτακτικά ο δημοτικός σύμβουλος Μαγκανάρης και οι λοιπές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης συμφώνησαν… Ο δε Δήμαρχος είναι έτοιμος για όλα!!! Η μεγαλύτερη περιέργεια που έχω, είναι να μάθω το ακριβές προβλεπόμενο επιχειρηματικό κέρδος των ΚΟΙΝΣΕΠ...

Η αρμόδια Επίτροπος που εγκρίνει τις πληρωμές του Δήμου, φέρεται να λέει ότι λόγω προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος δεν μπορεί να εγκρίνει τις πληρωμές αυτών που εργάστηκαν στις προεκλογικές ΚΟΙΝΣΕΠ, καθώς υπήρξαν παρατυπίες και δεν προκύπτει με διαφάνεια ποιοι εργάστηκαν πού και εάν εργάστηκαν. Αναζητείται …φόρμουλα για να προχωρήσει η πληρωμή των εργαζόμενων. Όλοι συμφωνούν ότι οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτα-φτωχά παιδιά είναι που πήγαν να εργαστούν για ένα μεροκάματο, αλλά όπως μου ανέφερε σφόδρα προβληματισμένος δημοτικός σύμβουλος, ποιος διασφαλίζει το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν θα υπάρξει ένας μελλοντικός ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών, που μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικό καταλογισμό;;; Κάτι μου λέει, ότι όταν το θέμα συζητηθεί, μπορεί και να μην υπάρξει ομοφωνία…

Δεν είναι πράγματα αυτά… Την κάνουν «κοπάνα» όλοι οι παλιοί και μένει ο Θανάσης Μπούρας ολομόναχος στο δημοτικό συμβούλιο να …αίρει τις …αμαρτίες της παράταξης του τέως Δημάρχου!!! Μέχρι και για το αθλητικό καμπ του ζήτησαν να δώσει εξηγήσεις, καθώς δεν είχε ικανοποιητικά έσοδα τα προηγούμενα χρόνια! Και τι να πει ο Αθανάσιος για το καμπ;;; Σάμπως είχε ασχοληθεί ποτέ;;; Θανάση, να την κοπανάς κι εσύ και να αφήνεις τη …νεοσύλλεκτη Άσπα Παναγιωτακοπούλου να …βγάζει το φίδια απ’ την τρύπα, που η γλώσσα της πάει ροδάνι!!!

Α πα, πα, πα…. Η Προεδρίνα Ισιδώρα έχει σπάσει τα νεύρα των Ν. Μαγκανάρη, Χ. Κιούπη, Α. Παπαδοκωστόπουλου και Χ. Βουρδουμπά! Με το ρολόι στο χέρι, χρονομετράει τα λεπτά που μιλάνε στις συνεδριάσεις και τους κάνει συστάσεις να είναι σύντομοι! Άσε που ένα της λένε, δέκα απαντάει! Η τακτική αυτή φαίνεται να έχει αποτέλεσμα! Ο Κιούπης σταματάει να μιλάει ευθύς με την πρώτη παρατήρηση! Ο Άρης άρχισε να χρονομετριέται μόνος του, για να μην τον ζαλίζει! Την δυσκολεύουν λίγο οι Νίκος και Χάρης, που είναι πιο ζόρικοι, αλλά η Πρόεδρος αισιοδοξεί ότι θα τους στρώσει κι αυτούς εν καιρώ!

Ο μόνος που δεν «μασάει» από …προεδρικές συστάσεις, υποδείξεις και …φοβέρες είναι ο Κουνάνης! Συνεχίζει να κάνει φασαρία, σηκώνεται από το θρανίο του και συνομιλεί με τους συμμαθητές του και γενικά επιδεικνύει μια ατίθαση επαναστατική συμπεριφορά μέσα στην τάξη! Νομίζω ότι ο Φράνκυ είναι μια βραδυφλεγής …βόμβα!!!

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που εφαρμόζεται στο Δήμο Γαλατσίου, δεν έχει δώσει λύσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, είπε ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Παναγιώτου!!! Το είχα υποψιαστεί από καιρό, αλλά φοβόμουν να το ομολογήσω, μπας και με πουν …γραφικό!

Έντιμη και ξεκάθαρη η στάση των δημοτικών συμβούλων Παναγιώτου και Παπαδοκωστόπουλου, που εκλέχθηκαν υπό τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική και το δηλώνουν με ανακοινώσεις τους! Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από αγωνιστές της αριστεράς (της κανονικής και όχι της …νεόκοπης).  

Το ίδιο έντιμη και η παραίτηση των μελών της Συντονιστικής των ΑΝΕΛ Γαλατσίου. Αγνοί άνθρωποι, πατριώτες, βιοπαλαιστές που αγωνίζονται καθημερινά, αισθάνθηκαν προδομένοι και τα βρόντηξαν…  Και πολύ καλά έκαναν!

Εγώ θα ξαναπώ αυτό που έλεγα και λέω πάντα: οι χώρες και οι λαοί δεν είναι Α.Ε. για να χρεοκοπούν και να βάζουν λουκέτο!


Καταχωρήθηκε στις Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015