Untitled Document
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

  Αναζήτηση
31 Αυγούστου 2016

H χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γαλατσίου ήταν μοναστηριακού επιπέδου! Γαλήνη, ηρεμία, ευγένειες και ο δημοτικός σύμβουλος Μπούρας στη θέση του Προέδρου! Έτσι εξηγείται… Ο Αθανάσιος είχε δώσει σαφείς οδηγίες από πριν…. «Αν μου το κάνετε αμέρικαν μπαρ στην πρώτη επίσημη εμφάνισή μου για τη νέα σεζόν, σηκώνομαι φεύγω και σας τινάζω τη συνεδρίαση στον αέρα!». Όλοι κότες!

Ο Μπούρας ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα λόγω της απουσίας της κας Μπακάλου που έγινε μανούλα για τρίτη φορά… Να της ζήσει! Και σύντομα κοντά μας, διότι με τον Αθανάσιο να είναι κέρβερος στη θέση του Προέδρου, βλέπω τον Δήμαρχο να ανταλλάσσει σταυρωτά φιλιά με Μαγκανάρη και Βουρδουμπά!

Αλλάζουν οι Αντιδημαρχίες…. Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι Αντιδήμαρχοι… Ο Ελευθερίου άδειασε το γραφείο του νωρίς νωρίς…. Η Ζήκου δεχόταν συγχαρητήρια από μέρες τώρα… Ο Ροπόδης με τη σκούπα το χέρι, καθάριζε το Δημαρχείο για εξάσκηση… Οικονόμου και Ντάσκα με συγκρατημένο ενθουσιασμό και σεμνότητα… Υπάρχει και μία εστία αντίστασης! Η Λεπίδα μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθεί να κρατήσει την έδρα της! Όπως και να το κάνουμε, η Σοφία παίζει πάντα δεξί επιθετικό και παίρνει ρίσκα! Ή σκοράρει στο 90 ή τρώει κόκκινη κάρτα! Τόσες εκλογικές αναμετρήσεις έχει πάρει πάνω της… Ξέρει πώς παίζεται το παιχνίδι!

Τι είδαν τα ωραία μεγάλα μου μάτια μέσα στο Άλσος! Νερά, σιντριβάνια, πρασινάδες  και μία βενετσιάνικη γόνδολα! Επιτέλους, δώσαμε κοσμοπολίτικο αέρα στη μιζέρια της καθημερινότητα! Κάθε φορά που θα μας πιάνει απελπισία για το μαύρο μας το χάλι, θα πηγαίνουμε στο Άλσος, θα μπαίνομε στη γόνδολα με το καπουτσίνο στο χέρι και θα αισθανόμαστε Ευρωπαίοι! Εκτός από δασολόγο, πολιτικό μηχανικό, νοσηλευτή και υδραυλικούς, να προσλάβει ο Δήμος και έναν καλλίφωνο γονδολιέρη!

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι  γύρισαν μαυρισμένοι και με παραπανίσια κιλά! Ο φουκαράς ο Δήμαρχος άσπρος σαν το γάλα και με τη ζώνη σφιγμένη δύο τρύπες… Όλο το καλοκαίρι εδώ να επιθεωρεί τις γειτονιές απ’ άκρη σ’ άκρη! Πλύσιμο δρόμων, βάψιμο οδοστρώματος, καθαριότητα, έργα στο Άλσος… όλα από τα χεράκια του πέρασαν! Κάτι λίγο έφυγε και ήταν με το κινητό όλη μέρα στο αυτί!

Ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Παναγιώτου (Ενότητα για την Ανατροπή) πετάει κάτι πετυχημένα ώρες ώρες! Ωραία η πρότασή του να κάνει μελέτη ο Δήμος για το κόστος που προκύπτει από τις αναθέσεις έργων σε ιδιώτες λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού, που λογικά πρέπει να είναι υψηλότερο και να ζημιώνει τους Δήμους. Να τα στείλουμε στον Σόιμπλε αυτά, να βάλει επιτέλους μια τάξη στην τοπική αυτοδιοίκηση!

Τακτική …πλευρίσματος του βαρέως πυροβολικού της αντιπολίτευσης ακολουθεί ο Δήμαρχος. Ακούγεται ότι πρότεινε σε Σκληράκη και Μαγκανάρη να αναλάβουν Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών. Και οι δύο ζήτησαν οικονομικό έλεγχο πρώτα… Υπάρχει και τρίτο πρόσωπο της μείζονος, που βρίσκεται στη …σφαίρα ενδιαφέροντος του Μαρκόπουλου, αλλά δεν το φανερώνουμε, γιατί μπορεί να τους ματιάσουν και να χαλάσει το προξενιό! 


Καταχωρήθηκε στις Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016  
Επιστροφή     

Είσοδος Εγγραφή
Copyright 2010 by G-magazine