Untitled Document
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

  Αναζήτηση
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής στο ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου

Συνολικά 265 ομάδες με 1.230 μαθητές και 265 προπονητές συμμετείχαν στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 που διεξήχθη την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου «ΠΑΛΑΙ».

Περισσότεροι από 3.000 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από κάθε γωνιά της Ελλάδας έλαβαν μέρος στις δύο φάσεις του διαγωνισμού γεμίζοντας ελπίδα και χαρά την εκπαιδευτική κοινότητα. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην τελική διαγωνιστική διαδικασία προκρίθηκε από το Γαλάτσι η ομάδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου με το όνομα «Εμπρός Mars».  

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE, με την φιλοξενία και την συνεργασία του Δήμου Γαλατσίου και κατ’ επέκταση και της ΕΤΑΔ, ενώ όλη η διοργάνωση τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος στην έναρξη του Πανελλήνιου Διαγωνισμού ανέφερε τα εξής:

«Όταν ήμουν στην ηλικία σας και άκουγα τη λέξη ρομπότ στο μυαλό μου, όπως και όλων των συμμαθητών μου, ερχόταν η εικόνα μιας γιγάντιας ανθρωπόμορφης πολεμικής μηχανής, που δεν πέθαινε με τίποτα. Οι σφαίρες και οι ρουκέτες έπεφταν βροχή .... αλλά το ρομπότ ... εκεί...ακούνητο  και ανίκητο .... Αν και δεν είναι πάρα πολλά τα χρόνια που άφησα τα σχολικά θρανία είναι όμως πάρα πολλά τα πράγματα που έχουν γίνει κι έχουν αλλάξει τόσο στη ρομποτική όσο και στην εκπαίδευση. Η κατασκευή ρομπότ αποτελεί σήμερα μια εξαιρετική μορφή εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, μαθαίνουν να ακονίζουν το μυαλό τους και να βρίσκουν λύσεις, μαθαίνουν να καινοτομούν, μαθαίνουν το κατσαβίδι, μαθαίνουν πως ο υπολογιστής δεν είναι μόνο LOL ή Battlegrounds. Είναι και προγραμματισμός. Κυρίως όμως μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής τα παιδιά μαθαίνουν πως η επιστήμη δεν είναι κάτι μακρινό και άπιαστο. Η επιστήμη βρίσκεται σε κάθε βήμα δίπλα μας. Πρέπει πρώτα να την κατανοήσουμε, μετά να την κάνουμε κτήμα μας και στη συνέχεια να την εξελίξουμε. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής έχει αυτό τον σκοπό. Να ενεργοποιήσει μαθητές από όλη την Ελλάδα σε αυτή την πρωτότυπη εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι τιμή μας και χαρά μας που σας φιλοξενούμε σήμερα εδώ στο Γαλάτσι και που συμβάλλουμε έστω και με αυτό τον τρόπο σε αυτή την ελπιδοφόρα προσπάθεια. Ο Δήμος Γαλατσίου θέλει να πρωτοπορεί και να υποστηρίζει καινοτόμες δράσεις που κάνουν τη ζωή όλων μας καλύτερη». Τέλος, κλείνοντας τον χαιρετισμό του είπε χαρακτηριστικά: «Αγαπητοί συμμετέχοντες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής βρίσκεστε στη σάλα όπου πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Ρυθμικής Γυμναστικής και του Πικ Πονγκ. Τώρα καλείστε εσείς με τη σειρά σας ως ‘αθλητές’  της ρομποτικής να διαγωνιστείτε με πάθος, άμυλα και κυρίως με χαμόγελο. Και όποια κι αν είναι σήμερα τα αποτελέσματα, μην σταματήσετε ποτέ να δημιουργείτε. Όχι μόνο στην ρομποτική αλλά στην ζωή σας γενικότερα. Η δημιουργία δεν δίνει ψυχή και κίνηση μόνο στα ρομπότ σας. Δίνει κυρίως τη ζωή στους ανθρώπους. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Σημειώνουμε ότι στο ΠΑΛΑΙ εκτός από τον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου, έλαβαν χώρα και οι Αττικοί Περιφερειακοί Αγώνες πρόκρισης, στις 25 Φεβρουαρίου φιλοξενώντας ρομποτικές δημιουργίες και εκατοντάδες μαθητές από όλη την Αθήνα.  

Ο Δήμος Γαλατσίου επενδύει στα παιδιά και σε δράσεις που ενισχύουν την φαντασία τους, τη δημιουργικότητά και την πρόοδό τους.

Καταχωρήθηκε στις Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018  
Επιστροφή     

Είσοδος Εγγραφή
Copyright 2010 by G-magazine