Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Διαπλεκόμενος > 1 Μαρτίου 2019

1 Μαρτίου 2019

Καλό μήνα!

Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι, καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές του Μαΐου. Μη φανταστείτε τίποτις ξεφωνητά και ξεκατινιάσματα… Χαλαρά το πάνε οι υποψήφιοι, καθώς ο νέος εκλογικός νόμος που οδηγεί σε συνεργασίες, τους κάνει όλους μετρημένους και προσεκτικούς…. Διότι αν ισοπεδώσουν ο ένας τον άλλον με κατηγόριες και βαρείς χαρακτηρισμούς, άντε μετά να βγουν την επόμενη των εκλογών να πούνε στους Γαλατσιώτες ότι θα συνεργαστούν αγαστά για στη διοίκηση του Δήμου. Να δείτε που στο τέλος θα πηγαίνουν ο ένας επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο του άλλου με σοκολατάκια στο χέρι και θα φιλιούνται σταυρωτά με ξινισμένες μούρες σαν τις συμπεθέρες, που δεν χωνεύει η μία την άλλη, αλλά ας όψεται…

Βέβαια, παρά την «καλοπροαίρετη» διάθεση κάποιων υποψήφιων να μην οξύνουν την αντιπαράθεση σε σημείο που δεν θα αφήνει περιθώρια συνεργασίας, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να ξεπουπουλιάζονται ελεύθερα, καθώς η μάχη του σταυρού είναι δύσκολη… «Δώσε και μένα μπάρμπα», αλλά σε ποιον να πρωτοδώσει ο μπάρμπας;;; Γείτονες, φίλοι, μπατζανάκηδες, συμπέθεροι και κουμπάροι θα κονταροχτυπηθούν για μια θέση στον ήλιο!

Έχει καλλιτεχνικό «αίμα» στο συνδυασμό του ο Κώστας Ζώμπος! Οι Κιτσίνη-Παναγιωτακοπούλου έκαναν φωτογράφιση από κοινού με ροζ πουκαμισάκια, ξανθό μαλλάκι και ύφος αγαπουλιάρικο σαν τις αδελφές Μπρόγιερ, που μεσουράνησαν ως τραγουδιστικό και χορευτικό ντουέτο τη  δεκαετία του 60! Mεγάλο σουξέ οι υποψήφιες!

Σε αντιπερισπασμό ο Δήμαρχος βγάζει τα Κατσαμπάκια! Πρωτονοτάριος-Σκληράκης! Άρρενες, τσαχπίνηδες και με μπρίο, θα κάνουν χαμούλη!

Ανεξαρτητοποιήθηκε η δημοτική σύμβουλος Σοφία Λεπίδα με επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο και πλέον είναι «ελεύθερη και ωραία» να επιλέξει το συνδυασμό που θα είναι εκ νέου υποψήφια… Η Λεπίδα πρέπει να διαθέτει το ρεκόρ της δημοτικής συμβούλου που έχει υπάρξει υποψήφια με διαφορετικούς συνδυασμούς και δημάρχους. Ακούγεται ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα ανακοινωθεί η συστράτευσή της με τον Ζώμπο… Παρ’ όλα αυτά, «κυβερνητικοί» κύκλοι αναφέρουν ότι βρίσκεται σε επαφή και με τον Δήμαρχο για την επιστροφή της στο συνδυασμό… Αν αληθεύει, το θέμα είναι ότι κάποιοι δικοί τους δεν θέλουν να την δουν ζωγραφιστή!

Η προσχώρηση του Γιάννη Μανιάτη στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου έχει δημιουργήσει ταραχή…. Διότι μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί επισήμως και με τη βούλα, αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και όλοι ξέρουν ότι ο Ιωάννης έδωσε τα χέρια με τον Μαρκόπουλου! Όσον αφορά κάποια πισώπλατα «μαχαιρώματα» που έχει αρχίσει να δέχεται, νομίζω ότι είναι αναμενόμενα και στερούνται, εκτός από επιχειρημάτων, και πρωτοτυπίας!

Ο Χαραλαμπίδης της Λαϊκής Συσπείρωσης και οι λοιποί σύντροφοί του είναι μεγάλες «τσούχτρες»! Είπαν οι «σύντροφοι» της δημοτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν μια εκδηλωσούλα με Ραγκούση και Σκουρλέτη, να κάνουν το κομμάτι τους ως «προοδευτικό μέτωπο», να τα πουν αναμεταξύ τους, να ευφρανθούν λίγο, να αναθαρρήσουν και αμέσως βγαίνουν και τους κράζουν! Κρίμα κι άδικο… Μια χαρά τους έχει απομείνει, να τους την κόψουν κι αυτή!

Η μεγάλη εκδήλωση του Δημάρχου στο ΠΑΛΑΙ, άναψε προεκλογικές φωτιές… Διότι παρέλειψε να αναφερθεί στον πρώην Δήμαρχο Θ. Τούντα, ενώ αναφέρθηκε στους Παπαδιονυσίου και Τσίρο… Απλό είναι βρε παιδιά, όπως είπε ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου… Ο Τούντας είναι εν ζωή ενώ οι δύο έχουν φύγει, οπότε φαίνεται ότι θεώρησε σκόπιμο να κάνει τιμητική αναφορά στους δύο εκλιπόντες. Τελικά μόνο μετά θάνατον δικαιώνεται κανείς…