Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > Τα οδωνυμικά του Γαλατσίου στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Δήμου

Τα οδωνυμικά του Γαλατσίου στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Δήμου

Γαλάτσι, 19 Ιανουαρίου 2021

               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τα οδωνυμικά του Γαλατσίου στην Ηλεκτρονική Πινακοθήκη-Φωτοθήκη-Βιβλιοθήκη στο site του Δήμου Γαλατσίου

Mε ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Γαλατσίου παρουσιάζει στην Ηλεκτρονική Πινακοθήκη – Φωτοθήκη – Βιβλιοθήκη, που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου (https://www.galatsi.gov.gr/ilektroniki-fotothiki-pinakothiki-vivliothiki/odonymika-toy-galatsioy/ ), το σύνολο των οδωνυμικών της πόλης μας. Νέα ονόματα σε ανώνυμες οδούς και πλατείες, μαζί με όλα τα ονόματα των οδών και πλατειών του προηγούμενου αιώνα.

Για όλες τις ονομασίες υπάρχουν ενημερωτικά στοιχεία, τα οποία θα εμπλουτίζονται και θα διορθώνονται, όπου και εάν χρειάζεται.  Ωστόσο ιδιαίτερα σημαντική είναι και η δική σας συμμετοχή, καθώς μπορείτε να συμβάλλετε διορθώνοντας οτιδήποτε μπορεί να μας διέφυγε. Αρκεί να καλέσετε ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Γαλατσίου (2132055427, 2132055330 & grafeiotypougalatsi@galatsi.gr ).

Σημειώνεται ότι το αρχείο των οδωνυμικών φυλάσσεται στο Τμήμα Δόμησης, Πολεοδομίας και Χωροταξίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ο μεγάλος όγκος των πληροφοριών προέρχεται από το τρίτομο έργο των Μάρως Βουγιούκα & Βασίλη Μεγαρίδη «Οδωνυμικά των προαστείων της Αθήνας», Έκδοση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, Αθηναϊκή Βιβλιοθήκη, 2002.

Τα γραφικά δημιουργήθηκαν από την κ. Άννα Ζαχιώτη, την επιμέλεια των κειμένων είχε η κ. Άννα Κασιέρη.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και ο πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Ονοματοθεσίας & του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού «Βασίλης Παπαδιονυσίου» Δήμου Γαλατσίου, Μάνος Ελευθερίου εύχονται σε κάθε επισκέπτη της Ηλεκτρονικής Πινακοθήκης – Φωτοθήκης – Βιβλιοθήκης : «καλή περιήγηση στην έκθεση των οδών και των πλατειών της πόλης μας, γιατί κάθε όνομα έχει και μια ιστορία, η οποία είναι πλεγμένη με τη μυθολογία και την ιστορία της πόλης μας, αλλά και ζυμωμένη με το μεράκι των Γαλατσιωτών του προηγούμενου αιώνα».