Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > Πρόεδρος της ΠΕΔΑ ο Δήμαρχος Γαλατσίου

Πρόεδρος της ΠΕΔΑ ο Δήμαρχος Γαλατσίου

Νέος Πρόεδρος της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) εκλέχθηκε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος μετά τις εκλογές της περασμένης Παρασκευής με την «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής», που στηρίχθηκε από τη ΝΔ και οι οποίες διεξήχθησαν στο Σεράφειο Ίδρυμα, του Δήμου Αθηναίων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ζώμπος (και επικεφαλής της παράταξης «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ») εξελέγη 5ος σε όλη την Αττική, μεταξύ 63 συνυποψηφίων, για να τους εκπροσωπήσει στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Με 149 ψήφους η «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής» εξέλεξε 13 στους 25 συμβούλους στο νέο ΔΣ της ΠΕΔΑ. Στο μέτωπο των υποψηφίων για την προεδρία ο δήμαρχος Γαλατσίου Γεώργιος Μαρκόπουλος έλαβε 100 ψήφους έναντι 68 του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, με τον οποίο κατέβηκαν με κοινό ψηφόδελτιο και αναδείχθηκε στην προεδρία αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔΑ της ΠΕΔΑ Γ. Ιωακειμίδης, με τον συνδυασμό «Νέα Αυτοδιοίκηση» κατέλαβε την δεύτερη θέση με 4 έδρες. Από 3 έδρες κατέλαβαν οι συνδυασμοί «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» (ΚΙΝΑΛ) του Σταύρου Τζουλάκη και «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» (ΣΥΡΙΖΑ) του Γρ. Κατωπόδη , ενώ 2 έδρες καταλαμβάνει η «Λαική Συσπείρωση» (ΚΚΕ).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής 149 ψήφοι

Αυτοδιοικητικό Κίνημα 31 ψήφοι

Νέα Αυτοδιοίκηση 50 ψήφοι

Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία 31 ψήφοι

Λαϊκή Συσπείρωση 19 ψήφοι

Συντονισμός Αιρετών 11 ψήφοι

Ανταρσία 1 ψήφος

ΑΘΗΝΑ το σπίτι μας 1 ψήφος

Άκυρα 1 ψήφος

Λευκά 0