Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Νέα > Πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δράσης Γαλατσίου

Πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δράσης Γαλατσίου

Ήρας 16  11147  6977268371 2102923922 6946388622

Eνημερωτικό Δελτίο μήνα

Η ΔΡΑΣΗ,προς το τέλος του καλοκαιριού,  πραγματοποίησε τρεις ιδιαίτερα  πετυχημένες εκδηλώσεις:

Α. Έκθεση εικαστικών τεχνών, στο ΚΑΜΙΝΙ, στις 7-8-9 Ιουνίου

Η μαζικότητα της συμμετοχής εκθετών και κοινού ήταν απρόσμενη. Η επιμονή και η οργανωτική ικανότητα του Πέτρου Ζάκη οδήγησε σε ένα πράγματι σπουδαίο αποτέλεσμα.  Στις 8/6/18 πραγματοποιήθηκε μουσική  εκδήλωση με τον Αντώνη Χατζηγιάννη. Στο πλαίσιο της έκθεσης συλλέχθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που διανεμήθηκαν σε πολίτες που έχουν ανάγκη, αλλά  και στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γαλατσίου ως η υπ αριθ. 16187/3.7.18 ευχαριστήρια επιστολή του Δήμαρχου Γαλατσίου κ.Γ.Μαρκόπουλου

Β. Θεατρική παράσταση

Στις 29/6/18 δόθηκε η παράσταση “Λυσιστράτη” στο ανοιχτό θέατρο του Άλσους Βέικου. Η παράσταση, κατά γενική ομολογία, υπερέβη κάθε πρόβλεψη. Η σκηνοθέτης Γεωργία Δαμήλου, στο έργο ταυτόχρονα ηθοποιός στο ρόλο της Λυσιστράτης, επιβεβαλίωσε, για μία ακόμη φορά, την σκηνοθετική της δεινότητα,πέραν της δυνατότητάς της να χειρίζεται με επιτυχία πολλαπλά προβλήματα. Οι ηθοποιοί που πήραν μέρος σ’ αυτό το έργο ήταν:   Αυγερίου Μαντώ, Γιαννικοπούλου Άννα, Ζορμπαλά Έλια, Καλταβερίδου Χριστίνα, Κουνινιώτης Γιώργος, Μαυρομάτης Μάνος, Παναόρτου Γιώργος, Παινέσης Γιώργος, Παπαματθαίου Ιάσωνας, Σαρρή Κατερίνα, Σιγάλα Νίκη, Χατζημανώλη Βαρβάρα. Όλοι τους φτασμένοι, πλέον, ηθοποιοί γέμιζαν τη σκηνή. Απολαυστικοί οι μικροί Ειρήνη και Στρατής, όπως και η αέρινη  Πέπυ Παντόγλου στο ρόλο της “συμφιλίωσης”.

Γ. Πρωτοφανής μουσική εκδήλωση στο ανοιχτό θέατρο Γκράβας

Έχασαν όσοι προτίμησαν Μούντιαλ ή αδιαφορήσαν, ή δεν μπόρεσαν να έρθουν στο ανοιχτό θεατράκι στην Γκράβα, στις 6/7/18, στην αφιερωμένη στις γειτονιές της Αθήνας  εκδήλωση υπέρ του Κέντρου Υποστήριξης Ανέργων του Δ.Α. Οι τέσσερες  ΚΥΡΙΕΣ της Ομάδας λόγου και τέχνης της ΔΡΑΣΗΣ έβαλαν έναν τεράστιο, απρόσιτο για πολλούς, στόχο και τον πέτυχαν!! Μπράβο Ελένη Ηλία, Δέσποινα Κουτσίκου, Ρίτσα Βινιεράτου, Μάχη Κοκκίνου. Σ’ εσάς χρωστάμε το μεγαλείο στην εκδήλωση που προσέδωσε ο Νίκος. Ο Νίκος Μανιταράς. Μόνο αυτός μπορούσε να εξασφαλίσει ορχήστρα με  8κτώ (!) χειριστές μουσικών  οργάνων, τρεις τραγουδιστές και σε συνεργασία με εσάς τις ΚΥΡΙΕΣ, παράλληλα με την εκφορά του “ιστορικού” κάθε διαμερίσματος από τους προέδρους τους, να εκτελέσει τραγούδια που έδεναν με κάθε διαμέρισμα. Ήταν από τις λίγες φορές που δεν ενοχλήθηκα με κάποιες  κενές θέσεις, ήταν τέτοια η ατμόσφαιρα της ποιότητας, της ειλικρίνειας, της απλότητας αλλά και της αναζήτησης, της αναπόλησης.

Από την επιτυχία των εκδηλώσεων αντλεί και ο φορέας μας. Όμως, μετράει και η  πληρότητα – ικανοποίηση που, προφανώς, αισθάνονται οι συντελεστές αυτών των εκδηλώσεων. Ανάλογη ικανοποίηση εισέπραξαν και τα μέλη του Δ.Σ. που προσήλθαν στις παραπάνω εκδηλώσεις και οπωσδήποτε βοήθησαν, έστω ηθικά, στην πραγματοποίησή τους.

Καλό καλοκαίρι, Ραντεβού τον Σεπτέμβρη

Το  Διοικητικό Συμβούλιο