Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Διαπλεκόμενος > Παραπολιτικά και Γαλατσιώτικα!

Παραπολιτικά και Γαλατσιώτικα!

Τι τα θέτε; Μια το Μακεδονικό, μια η έξοδος από τα μνημόνια, μια ο καιρός με τα τρελά του σκαμπανεβάσματα… πόσες «συγκινήσεις» ν’ αντέξουμε πια; Ευτυχώς που σε τοπικό επίπεδο υπάρχει νηνεμία… Πέραν κάποιων εμπρηστικών δελτίων τύπων, με τα οποία απάντησαν αντιπολιτευόμενες παρατάξεις σε «πανηγυρικό» δελτίο τύπου του Δημάρχου για την τακτοποίηση οφειλής προς την ΕΥΔΑΠ, δεν υπάρχει κάτι το «καυτό»!

Δεν τον πτοεί τίποτα. Ο εντεταλμένος παρά τω Δημάρχω Φράνκυ (βλέπε Κουνάνης) αν και πέρασε μια μικρή περιπέτεια με την υγεία του, τον είδαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακμαίο και κοτσονάτο! Καθημερινά δε, βρίσκεται στο γραφείο του στον τρίτο όροφο του δημαρχείου και δέχεται αιτήματα δεκάδων συμπολιτών μας. Μάλιστα, το θεριό είναι έτοιμο να γκαζώσει μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική τροχιά και ετοιμάζει στρατηγική εμβολισμού των ψηφοφόρων! Θα ‘χουμε «θερμό» Χειμώνα!

Μην με ρωτάτε τι θα κάνει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μανιάτης στις δημοτικές εκλογές του 2019. Είναι νωρίς ακόμη και δεν έχει πάρει αποφάσεις, όπως δηλώνει. Να ψηφιστεί πρώτα ο «Κλεισθένης» κι έχει ο Θεός! Σιγά που ο Ιωάννης θα ανοίξει τα χαρτιά του από τώρα!

Μπορεί η βουλευτίνα μας Ελένη Αυλωνίτου να ασχολείται πλέον με πανελλαδικής εμβέλειας θέματα, αλλά όλο και γυρίζει στον «τόπο του εγκλήματος». Προσφάτως την είδα σε αθλητική εκδήλωση στο Παλαί και έδειξε να γνωρίζει εις βάθος τα του Γαλατσίου, τουτέστιν η Ελένη δεν έχει χάσει ποτέ το ενδιαφέρον της για την τοπική αυτοδιοίκηση… Να δείτε που αν ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαστεί να ρίξει βαρύ πυροβολικό στις δημοτικές εκλογές, η Ελένη είναι φαβορί για το Γαλάτσι.

Ένας καλός φίλος και δραστήριος πρώην δημοτικός σύμβουλος, ο Μαθηματικός Κώστας Δήμος, επανεξελέγη πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. στο Γαλάτσι. Ανεξάρτητα από κομματικές ταμπέλες, ο Κώστας κατά γενική ομολογία διαθέτει ήθος και συνέπεια. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη!

Βρέθηκε ένας άνθρωπος με ανοικτό μυαλό, σύγχρονη οπτική, λίγη γκλαμουριά και αέρα κοσμοπολίτη, να ξεβλαχέψει το Δήμο Γαλατσίου και τον «έφαγαν» με τη μιζέρια και την κακομοιριά τους ορισμένοι. Για τον Αντιδήμαρχο Παιδείας λέω, Μάνο Ελευθερίου, ο οποίος δημιουργεί «διπλωματικές» σχέσεις με το εξωτερικό (Κίνα παλαιότερα, Νορβηγία τώρα), στα πλαίσια προγραμμάτων συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας. Ένα ταξίδι στη Νορβηγία έκανε ως εκπρόσωπος του Δήμου και τον γλωσσόφαγαν. Ο μον ντιε, τι ντεκατανς!

Έχει βγει στη γύρα ο Δήμαρχος και βολιδοσκοπεί νέες δυνατές παρουσίες για το ψηφοδέλτιο, διότι είναι προνοητικός και ξέρει ότι αυτά δεν «ψήνονται» την ύστατη ώρα… Αν είναι και μικρότερος ο αριθμός των υποψηφίων του συνδυασμού σύμφωνα με τον «Κλεισθένη», τότε θα έχουμε «μάχη» για μια θέση στο ψηφοδέλτιο… Βέβαια, είναι και κάποιοι δικοί του, που έχουν δυσαρεστηθεί και σκέφτονται να σαλπάρουν, αλλά αυτά συμβαίνουν πάντα, τα έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν και τίποτα δεν μας εκπλήσσει.

Εμφανώς αδυνατισμένος ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Μπάστας. Από το πολύ τρέξιμο την περίοδο που ο ΧΥΤΑ Φυλής ήταν κλειστός. Με εβδομαδιαία κυκλική συλλογή των απορριμμάτων, το Γαλάτσι διατηρήθηκε καθαρό συγκριτικά με όμορους Δήμους…

Πολλά ακούστηκαν περί μιας δημοσκόπησης που έγινε στο Δήμο την περίοδο του Μαΐου. Ποιος την έκανε; Γιατί την έκανε; Τι έδειξε; Δεν θα σας μαρτυρήσω ποιος την έκανε, αλλά αθώα μου μικρά Γαλατσιωτάκια, αναρωτηθείτε ΠΟΙΟΣ έχει λόγο να κάνει δημοσκόπηση 1 χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές;

Το θέμα είναι ότι τα ονόματα των υποψήφιων Δημάρχων για την πρόθεση ψήφου έγινε βάση της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης κυρίως και σε μια εποχή που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ποιες από αυτές θα ισχύσουν ή όχι, αλλά και δεν έχουν ακόμη αναπτύξει τη δυναμική τους οι νέοι υποψήφιοι. Συνεπώς, τα αποτελέσματα που έχουν διαρρεύσει, δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για νέες υποψηφιότητες.

Εμπρός, παιδιά μου, μην μασάτε από γκάλοπ… Κατεβείτε στην αρένα των δημοτικών εκλογών να κονταροχτυπηθείτε, να έχω κι εγώ λόγο ύπαρξης!

Αφήστε που με το νέο εκλογικό νόμο, θα έχουμε συνεργασίες και σφικτούς εναγκαλισμούς, προκειμένου να κυβερνηθεί ο δήμος… Και μετά το προεκλογικό ξεκατίνιασμα, θα δείτε κουμπαριές και παντρέματα  που θα τρίβετε τα μάτια σας. Οπότε, υπό όρους και κατόπιν συμφωνιών, όλοι οι εκλεγμένοι συνδυασμοί θα έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν για μερίδιο στη διοίκηση του Δήμου.

Για Νάξο ετοιμάζονται πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι που κατάγονται από εκεί. Παραδοσιακά, τα καλοκαίρια που προηγούνται των εκλογών, στο νησί  γίνονται προεκλογικά μαγειρέματα και τραπεζώματα … Υποσχέσεις, ταξίματα, προθέσεις ανιχνεύονται, χέρια δίνονται, υποψήφιοι ψαρεύονται για συνδυασμούς…. Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Γαλατσίου, είτε κατάγονται από εκεί, είτε όχι, από Νάξο κάνουν περατζάδα…

Όπως και τα τέκνα των βουλευτών, έτσι και τα παιδιά αυτοδιοικητικών παραγόντων δοκιμάζουν την τύχη τους στο δημόσιο βίο, φέροντας ως προίκα το οικογενειακό όνομα και την ιστορία. Έμαθα πως γιος γνωστού πρώην τοπικού μεγαλοπαράγοντα έκλεισε θέση στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου.