Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > Ομιλία Μανώλη Γραφάκου στο Γαλάτσι

Ομιλία Μανώλη Γραφάκου στο Γαλάτσι

Δελτίο Τύπου14-11-2018

Ομιλία Μανώλη Γραφάκου στο Γαλάτσι

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες στο Γαλάτσι και να παρουσιάσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας που αφορούν την καθημερινότητα, είχε ο Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Δήμαρχος Μελισσίων κ. Μανώλης Γραφάκος σε εκδήλωση που έλαβε χώρα την προηγούμενη Δευτέρα στο Πολιτιστικό κέντρο Καμίνι του Δήμου.

Τον Μανώλη Γραφάκο καλωσόρισε στην Γαλάτσι ο Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης κ. Δήμος Κώστας ο οποίος εξήρε την συνεισφορά του στη δημιουργία του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Μαρκόπουλος Γιώργος ο οποίος αναφέρθηκε στη μακροχρόνια επιτυχημένη αυτοδιοικητική του πορεία αλλά και στην βοήθεια που έχει προσφέρει ο Μανώλης Γραφάκος σε ανύποπτο χρόνο στους πολίτες και στον Δήμο Γαλατσίου.

Στην ομιλία του με θέμα «Τολμηρές λύσεις και κοινή λογική βελτιώνουν τη ζωή μας», ο Μανώλης Γραφάκος αρχικά τόνισε ότι βασικό πρόβλημα της χώρας έχει να κάνει κυρίως με την ανάγκη να αυξηθεί ο εθνικός μας πλούτου. Πρόσθεσε ότι οι αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση πρέπει να αναζητηθούν στις διαχρονικές παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και όχι σε «εξωγενείς» παράγοντες. Και οι παθογένειες αυτές δεν είναι άλλες από τον κρατισμό και την «ποινικοποίηση» της επιχειρηματικότητας.

Σημείωσε ότι «βασικός στόχος της επόμενης Κυβέρνησης, δεν πρέπει να είναι άλλος από την αύξηση του ΑΕΠ με βιώσιμο τρόπο,  που θα οδηγήσει και στην ευημερία των πολιτών. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για αυτό είναι η μείωση του κράτους και η αύξηση της οικονομικής ελευθερίας. Μόνο μέσα από επενδύσεις, εξαγωγές και Τουρισμό, η χώρα μας θα αποκτήσει την δυναμική που χρειάζεται για να σταθεί ανταγωνιστικά σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Προϋπόθεση για αυτόν τον στόχο είναι η μείωση του κρατικού παρεμβατισμού, η στήριξη της  επιχειρηματικότητας και η μείωση της φορολογίας».

Στο δεύτερο κομμάτι της ομιλίας του ο πρώην Δήμαρχος Μελισσίων,παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό, την μετάβαση από το σημερινό αναδιανεμητικό σύστημα στο σύστημα των τριών πυλώνων, προσαρμοσμένο στα σημερινά δημογραφικά και οικονομικά δεδομένα. Εξέφρασε δε την πίστη του ότι η χώρα μας μπορεί να καταφέρεινα αυξήσει τον εθνικό της πλούτο και την ευημερία των πολιτών, να μειώσει το κράτος και να ενισχύσει την εξωστρέφεια της οικονομία της, μόνο κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εκδήλωση έκλεισε με διάλογο του Μανώλη Γραφάκου με τους πολίτες.