Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > Μέσω facebook απαντά ο Δήμαρχος Γαλατσίου στις κατηγορίες της μείζονος αντιπολίτευσης

Μέσω facebook απαντά ο Δήμαρχος Γαλατσίου στις κατηγορίες της μείζονος αντιπολίτευσης

Mε αφορμή δελτίο τύπου της παράταξης «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» του Κώστα Ζώμπου, όπου γίνεται αναφορά σε ανευθυνότητα και έλλειψη σχεδιασμού στην κακοκαιρία από τον Δήμαρχο Γαλατσίου, με αποτέλεσμα να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, ο Γιώργος Μαρκόπουλος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον λογαριασμό του στο f acebook, δίνοντας απάντηση στις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κατορθώσαμε να συλλέξουμε από τους ίδιους του διασώστες του ΕΚΑΒ, πράγματι το πρώτο ασθενοφόρο, που είχε κληθεί από συγγενικό πρόσωπο της άτυχης γυναίκας, προσπάθησε να φτάσει στο σπίτι της χωρίς αλυσίδες, με αποτέλεσμα να κολλήσει στο χιόνι. Το δεύτερο   ασθενοφόρο που είχε  αλυσίδες, κατάφερε να προσεγγίσει το σπίτι, αλλά με εξαιρετικά μεγάλη  δυσκολία, όπως μας είπαν, λόγω της μεγάλης ποσότητας χιονιού. 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Πρώτα απ’ όλα, όταν χάνεται μια ανθρώπινη ζωή, το πρώτο και κυριότερο που οφείλουμε να πούμε και δημοσίως –γιατί ιδιωτικώς το έχουμε πράξει από την πρώτη στιγμή- είναι ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της συμπολίτη μας που έφυγε από ανακοπή καρδιάς. Η στενοχώρια όλων μας είναι μεγάλη.

Από εκεί και πέρα, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε και τα εξής: Δεν περιμέναμε ποτέ ότι μια δημοτική παράταξη, για να κάνει αντιπολίτευση, θα έπεφτε τόσο χαμηλά και θα επιχειρούσε να καπηλευτεί ένα τραγικό γεγονός και να το συνδέσει με προκλητικά αυθαίρετο τρόπο με τον καθαρισμό των δρόμων μας από το χιόνι… Ενώ μάλιστα, όλοι οι Γαλατσιώτες γνωρίζουν ότι επί 48 ώρες τα ειδικά συνεργεία του Δήμου έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη και σφοδρότερη χιονόπτωση που έχει γίνει στον Δήμο μας εδώ και δεκαετίες.

Λυπούμαστε πολύ που αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τη μαρτυρία του ίδιου του γιου της θανούσης, όμως για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια οφείλουμε με μεγάλο σεβασμό να πούμε πως δηλώνει ότι: Τελευταία φορά μίλησε με τη μητέρα του τη Δευτέρα το βράδυ, ενώ την Τρίτη το πρωί τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της μετά από πολλές τηλεφωνικές του κλήσεις στις οποίες δεν απαντούσε. Μαζί με έναν διασώστη τής έκανε μαλάξεις αλλά δυστυχώς δεν είχε σφυγμό. Κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο δεν μπόρεσε να φτάσει επειδή δεν είχε αλυσίδες. Κλήθηκε δεύτερο ασθενοφόρο, που έφερε αντιολισθητικές αλυσίδες και έφτασε χωρίς πρόβλημα στο σπίτι, όπου χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι χωρίς πρόβλημα έφτασε στην περιοχή και όχημα της Πυροσβεστικής που κλήθηκε για να συνδράμει το πρώτο ασθενοφόρο.

Από όλα αυτά τα πραγματικά περιστατικά, οι κκ. Ζώμπος, Λεπίδα-Ντάγλα, Κιτσίνη, Μπούρα και Πέτρος Μαγκανάρης, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι «η διοίκηση Μαρκόπουλου είχε το πρώτο της θύμα».

Δηλαδή αυτή τη δύσκολη ώρα, η συγκεκριμένη παράταξη αντί να συλλυπηθεί την οικογένεια της άτυχης γυναίκας και αντί να συνδράμει κάπως στον αγώνα να καθαρίσουν οι δρόμοι της πόλης μας ή έστω να πει μια καλή κουβέντα στους εργαζόμενους στον Δήμο, τι έκανε; Εξέδωσε μια ανακοίνωση σε σχεδόν «πανηγυρικό» τόνο για τον χαμό ενός ανθρώπου, προσπαθώντας με τον πιο ωμό και χοντροκομμένο τρόπο να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι και οι ίδιοι ξέρουν -εκτός κι αν δεν ζουν εδώ- πως επί 48 ώρες τα συνεργεία του Δήμου έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, χρησιμοποιώντας όλα τα μηχανήματα και το προσωπικό και ρίχνοντας συνολικά 107 τόνους αλάτι στους δρόμους μας.

Και οι ίδιοι ξέρουν –και αν δεν το ξέρουν μπορούσαν να ρωτήσουν για να το μάθουν- ότι στο σημείο που κόλλησε το πρώτο ασθενοφόρο είχε μέχρι τότε πέσει αλάτι τουλάχιστον δύο φορές –κι η δεύτερη μάλιστα ήταν μόλις 2 ώρες πριν εμφανιστεί το ασθενοφόρο, την ώρα της πιο σφοδρής χιονόπτωσης.

Και το κυριότερο, και οι ίδιοι ξέρουν –κι αν δεν το ξέρουν όφειλαν να ενημερωθούν υπεύθυνα πριν βγάλουν ανακοίνωση για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα- ότι η εντατική προσπάθεια καθαρισμού των δρόμων μας καμία απολύτως σχέση δεν είχε με το τραγικό γεγονός.

Άραγε οι κύριοι που κάνουν αντιπολίτευση με αυτόν τον τρόπο, ήξεραν την αλήθεια και παρόλα αυτά συνειδητά επέλεξαν να πουν ψέματα για ένα τέτοιο θέμα;

Ή δεν την ήξεραν καν, επειδή δεν είχαν ενημερωθεί στοιχειωδώς πριν εκδώσουν αυτή την ντροπιαστική ανακοίνωση;

Ό,τι από τα δύο κι αν ισχύει, είναι λυπηρό ότι έχουν πάρει τέτοιο επικίνδυνο κατήφορο.

Βλέπετε, κύριε Ζώμπο, όποιος θέλει να ασχολείται με την Αυτοδιοίκηση οφείλει να κοιτάει τους συμπολίτες του στα μάτια και να τους μιλάει ανθρώπινα, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Και όχι να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά τον πόνο τους.

Κρίμα. Ποτέ στο Γαλάτσι μας δεν είχαμε μάθει σε τέτοιο επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης.