Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > Κόλαφος η «Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου» για τη σύμβαση παραχώρησης του ΠΑΛΑΙ

Κόλαφος η «Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου» για τη σύμβαση παραχώρησης του ΠΑΛΑΙ

 

Ημερομηνία : 3/11/2020

 Αναβαθμίζεται η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του ΠΑΛΑΙ 

με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Μαρκόπουλου

 

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο της 3/11/2020, η δημοτική αρχή Μαρκόπουλου αναμένεται να προχωρήσει σε απόφαση υπογραφής νέας σύμβασης μεταξύ Δήμου Γαλατσίου και ΕΤΑΔ.

Η δημοτική αρχή, ψευδεπίγραφα αναφέρεται σε αυτή τη σύμβαση, ως «σύμβαση παραχώρησης του ΠΑΛΑΙ» για 5+5 έτη. Στην πραγματικότητα, είναι σύμβαση μιας πολύ ακριβής εκμίσθωσης του ΠΑΛΑΙ από τον Δήμο Γαλατσίου, ο οποίος θα αναλάβει όλα τα έξοδα λειτουργίας (φύλαξη, καθαριότητα κλπ) και συντήρησης, χωρίς καμία χρηματοδότηση από το κράτος! Παράλληλα, θα αποδίδει το 30% των εσόδων από την εκμετάλλευση του χώρου στην ΕΤΑΔ.  Μάλιστα, η ΕΤΑΔ διατηρεί το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να «κάνει στην άκρη» τον Δήμο, όπως εξάλλου έκανε και τα προηγούμενα 2 χρόνια.

Επιβεβαιώνεται και με την νέα σύμβαση ότι η δημοτική αρχή ενισχύει περαιτέρω το μοντέλο Δήμου – Manager,  ο οποίος θα έρθει να συνεχίσει το απαράδεκτο καθεστώς ενοικίασης των πολύτιμων χώρων του Ολυμπιακού Ακινήτου σε μεγαλοεπιχειρηματίες, στο όνομα της εξασφάλισης των απαραίτητων εσόδων, προχωρώντας έτσι ακόμα πιο αποφασιστικά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του. Η διοίκηση Μαρκόπουλου εκφράζει ακόμα μια φορά την πρόθεσή της να θάψει οριστικά την προοπτική για ΠΑΛΑΙ δημόσιο χώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στον λαό και τη νεολαία της περιοχής.

Καλούμε τον λαό, τη νεολαία, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης μας, να καταδικάσουν τη στάση της Δημοτικής Αρχής που ξεδιάντροπα προχωράει στην ολοκλήρωση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του ΠΑΛΑΙ και να διεκδικήσουν τώρα ΠΑΛΑΙ ανοικτό στον λαό και τη νεολαία και όχι στα επιχειρηματικά συμφέροντα.