Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Νέα > Η «Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου» για το εκκλησάκι στο Άλσος

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου» για το εκκλησάκι στο Άλσος

10/5/2021

Σχετικά με το εκκλησάκι στο Άλσος Βεϊκου

 

Σε λίγες μέρες, όπως έχει γίνει γνωστό, επίκειται αυτοψία από υπηρεσίες της πολεοδομίας στο άλσος Βεΐκου, σχετικά με το εκκλησάκι που τοποθέτησε προ μηνών αιφνίδια, χωρίς άδεια ή/και απόφαση κάποιου αρμόδιου οργάνου, η δημοτική αρχή του κ. Μαρκόπουλου.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε και πάλι την αντίθεσή μας στην συγκεκριμένη κίνηση της διοίκησης. Εξάλλου, έγκαιρα είχαμε διατυπώσει σειρά ερωτημάτων στις 21/1/2021 προς την δημοτική αρχή, ενώ στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 25/1/2021 καταδικάσαμε την ενέργεια αυτή, αναδεικνύοντας παράλληλα την πιο προβληματική πλευρά της, αυτή της περαιτέρω εμπορευματοποίησης του άλσους που μπορεί να ακολουθήσει στο μέλλον.

Επιπλέον, νομίζουμε ότι δικαιωνόμαστε όταν αναδεικνύουμε ότι οι αστικοί θεσμοί λειτουργούν στην κατεύθυνση προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης, γενικότερα της αντιλαϊκής πολιτικής.  Οι θεσμοί και οι νόμοι του αστικού κράτους είναι ταξικοί και εξορισμού αντιλαϊκοί, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η «νομιμότητα», όσον αφορά την εξασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, άλλοτε εξασφαλίζεται πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά (χαρακτηριστικό παράδειγμα η ταχύτητα με την οποία βγαίνουν παράνομες ή/και καταχρηστικές οι απεργίες των συνδικάτων) και άλλοτε παραβιάζεται για να εξυπηρετηθούν και πάλι τα ίδια αυτά συμφέροντα.

Είναι χαρακτηριστική εν προκειμένω τόσο η κωλυσιεργία από την πλευρά των κρατικών υπηρεσιών, όσον αφορά την παρέμβασή τους για την πραγματοποίησή της συγκεκριμένης αυτοψίας, όσο και οι ενέργειες της διοίκησης Μαρκόπουλο να δυσκολέψει ή εμποδίσει αυτοψία στον χώρο, οι οποίες εφόσον επαληθευτούν, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω και είναι καταδικαστέες.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος