Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > Ελέγχοι και διαγνωστικά τεστ από τον ΕΟΔΥ σε εργαζόμενους του δήμου Γαλατσίου

Ελέγχοι και διαγνωστικά τεστ από τον ΕΟΔΥ σε εργαζόμενους του δήμου Γαλατσίου

Στο κτίριο του 2ου ΚΑΠΗ Γαλατσίου βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας (4/5) κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ για να υποβάλλουν σε διαγνωστικό τεστ για κορονοϊό τους εργαζόμενους του δήμου που έρχονται σε επαφή με το κοινό και κυρίως με ηλικιωμένα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έλαβαν δείγματα από τους εργαζόμενους ώστε να πραγματοποιήσουν τα ανάλογα διαγνωστικά τεστ. Παράλληλα έδωσαν αναλυτικές οδηγίες στους εργαζόμενους για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου.

Από τις τέσσερις Κινητές Ομάδες που επισκέφθηκαν το 2ο ΚΑΠΗ Γαλατσίου ελέγχθηκαν 60 υπάλληλοι του δήμου που έρχονται σε επαφή με το κοινό, όπως και οι υπάλληλοι «Βοήθεια στο σπίτι», της κοινωνικής υπηρεσίας και της καθαριότητας. 

«Προτεραιότητα των Κινητών Ομάδων είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων, η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η ενίσχυση της διαδικασίας ιχνηλάτησης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σταδιακά θα αναπτυχθούν συνολικά 500 Κινητές Ομάδες. Θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια. Θα διενεργούν μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορονοϊού και σε δεύτερο χρόνο -στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης- θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.

Πηγή: newsbeast.gr