Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > Διαμαρτυρία του Γιάννη Κατσώνη για το ΠΑΛΑΙ

Διαμαρτυρία του Γιάννη Κατσώνη για το ΠΑΛΑΙ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στο παλαί των 6 βοηθητικών κλειστών χώρων άθλησης και της μιας κεντρικής σάλας, από τον Οκτώβρη του 2019 και μέχρι τον Γενάρη του 2020, η αθλούμενη νεολαία του Γαλατσίου και οι οι αθλητικοί φορείς , δεν θα έχουν πρόσβαση. Ο κος Δήμαρχος του 61,34% φρόντισε να είναι «το καλό παιδί» στα κελεύσματα και τις βουλές των ΕΤΑΔ – ΤΑΙΠΕΔ και λοιπών «φαταούλικων φορέων».

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμαρχος το 2015 αναγκάστηκε συρόμενος από φορείς και συλλογικότητες, να τεθεί επικεφαλής στο άνοιγμα του παλαί για την κάλυψη κατά κύριο λόγο των αναγκών των αθλητικών φορέων του Δήμου μας που ασφυκτιούσαν από την έλλειψη κλειστών χώρων άθλησης. Να προχωρήσει δηλαδή σε μια κίνηση που δεν πίστευε και ξόρκιζε.
Και αφού παρά τη θέλησή του έγινε πραγματικότητα η πρόσβαση στο χώρο, ο κος 61,34% ούτε μια στιγμή  δεν πρόβαλε αρμοδίως «βέτο» για το αυτονόητο. Αποτέλεσμα να χαθεί η σταθερή πρόσβαση της αθλούμενης νεολαίας στο χώρο, μάλλον στο διηνεκές αν δεν αντιδράσουν δυναμικά οι αθλητικοί φορείς, οι αθλούμενοι που μέσα στο χειμώνα επιστρέφουν στην «αγριότητα» των καιρικών συνθηκών στα ανοιχτά, οι γονείς των παιδιών που συντηρούν οικονομικά τα σωματεία και κυρίως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Γαλατσίου.
Και τώρα εγκλωβισμένος στις κούφιες υποσχέσεις που έδινε στις διοικήσεις των αθλητικών σωματείων τα προεδρία των οποίων τον στήριξαν προεκλογικά και εξακολουθούν να τον στηρίζουν, έχει υποσχεθεί οικονομική ενίσχυση προκειμένου να βρουν επί πληρωμή, ώρες προπονήσεων σε κλειστά ανά την Αττική. Να σημειωθεί δε ότι στα γύρω κλειστά γυμναστήρια δεν υπάρχει ούτε γιά δείγμα ώρα προς ενοικίαση. Αν βρεθεί θα είναι τόσο μακρυά που θα ισοδυναμεί με «οδύσσεια» .
Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι οι διοικήσεις των αθλητικών σωματείων του Γαλατσίου αντί να αντιδράσουν με κάθε τρόπο,»ποιούν την νήσσαν»  αφού ο ένας Πρόεδρος έχει εκλεγεί δημοτικός του σύμβουλος και αντιδήμαρχος πλέον, ενώ ο άλλος είναι εδώ και καιρό άμεσος συνεργάτης του.
Σύμφωνα με τα δείγματα γραφής ως προς την στάση του κου 61,34%, αυτό το ποσοστό του δίνει τη δυνατότητα να αδιαφορεί για τις ανάγκες της αθλούμενης νεολαίας και όχι μόνο και να σπέρνει υποσχέσεις που δεν έχει το σθένος να υλοποιεί.
Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι οι τοπικές κοινωνίες για να έχουν οφέλη από την όποια κεντρική εξουσία, πρέπει οι τοπικές διοικήσεις να μην είναι»τα καλά παιδιά» για να υλοποιούν σε κάθε περίπτωση εντολές που θίγουν ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Πρέπει να πιέζουν, να αντιδρούν, να κινητοποιούν μέχρις εσχάτων για ζητήματα που δίνουν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα. Και το μέχρι σήμερα δείγμα γραφής του κου 61,34% σηματοδοτεί το αντίθετο.
Είναι πιθανό ότι αν στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο κος 61,34% είναι υποψήφιος και εκλεγεί με μεγαλύτερο ποσοστό, οι αθλητικοί φορείς του Γαλατσίου, να αλλάξουν Δήμο προκειμένου να λειτουργήσουν όπως επιβάλλουν οι σύγχρονες ανάγκες άθλησης που άλλοι Δήμαρχοι ακόμα και πολιτικά ομόσταβλοι του δικού μας έχουν εξασφαλίσει.
Η πλειοψηφία της κοινωνίας του Γαλατσίου εκπαιδευμένη από την κυρίαρχη επικοινωνιακά πολιτική που διακινούν τα ΜΜΕ και οι «ψιττακοί» της επιλεγμένης πληροφόρησης  θεωρεί ότι ο καλός Δήμαρχος είναι αυτός που μαζεύει καλά ή καλύτερα τα σκουπίδια που κάνει κανένα μικρό ρουσφέτι και γενικά καλλιεργεί το προφίλ του «οικείου».
Τα μεγάλα έργα που λύνουν χρονίζοντα προβλήματα και μένουν για τα επόμενα χρόνια, είναι αυτά που καταξιώνουν και μένουν με θετικό πρόσημο στη συλλογική μνήμη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΚΑΤΣΩΝΗΣ
Υ.Γ.1  Δεν έχω την απαίτηση ο κος 61,34% να γίνει ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ. Το παρελθόν του ως συνεργάτη του τότε Δημάρχου Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη και η ιδεολογική του αναφορά δεν επιτρέπουν τέτοιες αυταπάτες. Θα μπορούσε όμως να γίνει έστω λίγο ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ που είναι ιδεολογικά «ομόσταυλός» του.
Υ.Γ. 2 Την τρέχουσα αθλητική περίοδο 2019-20 σε σχέση με την περασμένη, το ΞΩΠΕΤΑΓΜΑ  της αθλούμενης νεολαίας του Γαλατσίου είναι διευρυμένο χρονικά. Από τον Οκτώβρη του 2019 μέχρι και τον Φλεβάρη του 2020. Κύριε Δήμαρχε «καλά κρασιά». Η πριν από 3 χρόνια δήλωσή σου ότι κανένα πλέον παιδί δεν θα αθλείται στα ανοιχτά γήπεδα αποδείχτηκε  μετά συγχωρήσεως «μούφα». Και ν΄ ήταν η μόνη?
Υ.Γ. 3 Εσείς οι Διοικήσεις των αθλητικών Σωματείων θα αντιδράσετε στην προδιαγεγραμμένη διάλυση του αθλητικού γίγνεσθαι ή θα συνεχίσετε να παριστάνεται τους «κουφούς» και τους «αόμματους»?