Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου για τη συνεδρίαση της 20ης Ιανουαρίου

Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου για τη συνεδρίαση της 20ης Ιανουαρίου

Ημερομηνία: 21.01.2020

Φάνηκε και στο 1ο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας χρονιάς, ότι τα σοβαρότερα ζητήματα που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας του Γαλατσίου, συζητιόνται κατά κανόνα εκτός ημερησίας διάταξης, βάσει των ανακοινώσεων – ερωτήσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αλλά και συλλόγων-μαζικών φορέων της πόλης, σε κάθε περίπτωση όχι εντός ημερήσιας διάταξης, με ευθύνη φυσικά της Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Ιανουαρίου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» έθεσε προς συζήτηση και ζήτησε απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή για τα εξής θέματα :

  1. Τις σοβαρές ελλείψεις παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού που εντοπίζονται στους παιδικούς σταθμούς, ιδιαίτερα μετά την λήξη του προγράμματος της λεγόμενης «κοινωφελούς εργασίας» μέσω ΟΑΕΔ, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα από παιδικούς σταθμούς της περιοχής.
  2. Την δασική – αναδασωτέα περιοχή στο «Τέρμα Φιγαλείας», με αφορμή την εξώδικη απάντηση – δήλωση του Δήμου Γαλατσίου σχετικά με την πρωτοβουλία για την εθελοντική αναδάσωση του Συλλόγου Αγ. Ειρήνη Πανοράματος, θέτοντας την διοίκηση προ των ευθυνών της για το ζήτημα προστασίας της συγκεκριμένης περιοχής.
  3. Το μεγάλο ζήτημα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ), θέμα το οποίο τέθηκε από την «Λαϊκή Συσπείρωση» για 3η φορά από τον Σεπτέμβριο του 2019, με δεδομένες πλέον τόσο την λήξη της σύμβασης παραχώρησης από την ΕΤΑΔ, όσο και την πλήρη επιχειρηματική λειτουργία του χώρου τα χρόνια αυτά, η οποία και όπως αποδείχτηκε λειτουργεί ανταγωνιστικά με την ελεύθερη, δημόσια και δωρεάν χρήση του για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες από το λαό και την νεολαία της περιοχής.

Επισημάνθηκε δε, ότι ακόμα δεν έχει οριστεί συνεδρίαση με μοναδικό θέμα το «ΠΑΛΑΙ», με τη συμμετοχή των συλλόγων και φορέων του Γαλατσίου, όπως έχει επανειλημμένως ζητήσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και έχει υποσχεθεί η Δημοτική Αρχή ότι θα πράξει από τις αρχές Νοεμβρίου.

Το ίδιο θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση και από τον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Άνω Γαλατσίου, στον εκπρόσωπο του οποίου το Προεδρείο αρνήθηκε να δώσει τον λόγο για το ζήτημα που έθεσε ο Σύλλογος.

Συνολικά, για τα σημαντικά αυτά ζητήματα και ερωτήματα που τέθηκαν, για ακόμα μία φορά, η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στο να επιτίθεται στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τις θέσεις της. Και με αυτή της τη στάση επί τής ουσίας βάζει πλάτη στις επιλογές πολυεθνικών ομίλων και του ΣΕΒ, γίνεται στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής, πράγμα που δεν είναι πρώτη φορά. Και ούτε μας εκπλήσσει.

Από την πλευρά μας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του συνδυασμού του ΚΚΕ στην τοπική διοίκηση, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα που «καίνε» την εργατική-λαϊκή οικογένεια και θα παλεύουμε για την λύση τους και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως έξω από αυτό μαζί με τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι
Γρηγόρης Χαραλαμπίδης
Τάσος Οικονόμου
Μάνθος Ιμπριάλος