Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > Δελτίο τύπου της ΔΡΑΣΗΣ

Δελτίο τύπου της ΔΡΑΣΗΣ

δύο ολόκληρες αίθουσες και αρκετοί όρθιοι…

Μεγάλη ιστορική – μουσική εκδήλωση «Τι κι αν η ανατολή έδυσε;….»                                       

 Από το έπος στην τραγωδία του Μ.Ασιατικού Ελληνισ

Η παραπάνω εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ ,σε συνεργασία με το ΙΔΙΣΜΕ, στο ΚΑΜΙΝΙ  το Σάββατο  19/10/19, ήταν ξεχωριστό γεγονός για την πόλη. Το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΔΡΑΣΗΣ φρόντισε και την έκανε γνωστή στο Γαλάτσι πολύ ενωρίς, την δε τελευταία εβδομάδα,κοινοποιήθηκε πρόσκληση –  αφίσα, έγιναν αναρτήσεις, δούλεψε το f/b. Δεν παραλείψαμε να εκδώσουμε και να αποστείλουμε  δελτία τύπου σ’ όλα τα έντυπα, εφημερίδες, Sites.     Τέλος, στείλαμε ατομικές προσκλήσεις σε Δήμαρχο και  όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Όσον αφορά τους «θεσμικούς» της πόλης  η ανταπόκριση ήταν ανάλογη της εκδήλωσης τιμής στον μεγαλο Μάνο Ελευθερίου ( πέθανε πρόσφατα ), που η ΔΡΑΣΗ οργάνωσε το 2010  στο ανοιχτό θέατρο στο Άλσος Βέικου. Η παρουσία του ήταν τιμή για την πόλη που θεσμικά ήταν απούσα. Στην τωρινή εκδήλωση, πάντως, σημειώσαμε την παρουσία των  θεσμικών Άννας Βλάχου,  Γιάννη Μανιάτη, Σπύρου Παναγιώτου, Νίκου Χωριανόπουλου.
Επιδοθήκαμε σε μία, μεγαλύτερη απ άλλες εκδηλώσεις, προσπάθεια, γιατί το θέμα απαιτούσε σεβασμό και μεγάλη ευθύνη. Ήταν πρόδηλο ότι ο απλός κόσμος θα ανταποκρίνονταν .Φροντίσαμε και δεσμεύσαμε και τις δύο αίθουσες στο ΚΑΜΙΝΙ όπου είχαμε αναρτήσει  τεράστιες οθόνες με σημαντική δαπάνη για τον φορέα μας, την ΔΡΑΣΗ. Πράγματι ο απλός κόσμος τίμησε την προσπάθειά μας γεμίζοντας και τις δύο αίθουσες. Το ντοκυμανταίρ  που προβλήθηκε, τα λόγια  που ακούστηκαν από την Ειρήνη Σαρίογλου και τον Ίκαρο Πετρόπουλο  και τα τραγούδια της ανατολής του ωδείου ΑΘΗΝΑ του Ν.Μανιταρά δημιούργησαν κλίμα θύμησης , αναπόλησης, συγκίνησης. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που συνέχεια δάκρυζαν,  όπως οι κυρίες του συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας. Και το δάκρυ αυτό λειτουργεί λυτρωτικά.
Η εκδήλωση αυτή της ΔΡΑΣΗΣ  αποτελεί στροφή του φορέα προς ανάλογες θεματικές εκδηλώσεις που σχεδιάζονται ,όπως απαιτεί η ανάγκη να γνωρίσουμε την ιστορία μας και αναλόγως να αντλούμε διδάγματα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος Ηλίας Ανδριόπουλος          
Ο Γενικός Γραμματέας 
Μάνος Βινιεράτος