Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > Δέκα κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων & υποδημάτων στο Δήμο Γαλατσίου

Δέκα κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων & υποδημάτων στο Δήμο Γαλατσίου

Ο Δήμος Γαλατσίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την τοποθέτηση δέκα κάδων ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων, αξεσουάρ και λευκών ειδών σε συνεργασία με την εταιρία RECYCOM.

Υπολογίζεται ότι κάθε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποσύρει από την ντουλάπα του δεκαπέντε κιλά ρουχισμού κάθε χρόνο. Στα αστικά στερεά απόβλητα περιέχονται ποσότητες αποβλήτων ρουχισμού (ρούχα, λευκά είδη, τσάντες, παπούτσια κλπ), οι οποίες προσεγγίζουν περίπου το 3% κατά βάρος.

Η δημιουργία δικτύου συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων στον Δήμο Γαλατσίου, έχει ως στόχο τη μείωση των σύμμικτων απορριμμάτων του Δήμου, την επαναχρησιμοποίηση των ρούχων και την ανακύκλωση των υλικών όσων ρούχων δεν είναι κατάλληλα καθώς ένα μεγάλο μέρος των ειδών ρουχισμού καταλήγουν στον ΧΥΤΑ και σας ζητούμε να γίνετε κι εσείς αρωγοί στην προσπάθειά μας για μια νοικοκυρεμένη διαχείριση των αποβλήτων του Δήμου μας.

Πρωταρχικός στόχος των κατοίκων  της πόλης μας είναι να παραμείνει η δωρεά ενδυμάτων και υποδημάτων στις κοινωνικές δομές, οι οποίες τα έχουν ανάγκη. Οι ποσότητες που δεν μπορούν να οδηγηθούν στις κοινωνικές δομές θα πρέπει να τοποθετούνται στους κόκκινους κάδους.

Τα σημεία τοποθέτησης των κάδων είναι τα εξής:

  1. Στο ΚΕΠ – Ελ. Βενιζέλου
  2. Παράδρομο Πρωτοπαπαδάκη & Προφ. Ηλία
  3. Λεωφ. Γαλατσίου (ύψος Ζαΐρα)
  4. Ναρκίσου και Ιων. Φωκά (Πλατεία)
  5. 4ο Λύκειο (Αγία Ειρήνη)
  6. 3ο Λύκειο (Αγία Ειρήνη)
  7. Αιγοσθενών κ Αλκυόνης
  8. Βαλτετσίου και Ρεθύμνης (Καμίνι)
  9. Μαραθώνος & Αχιλλέως (πλατεία)
  10. 4ο Γυμνάσιο (Δρυόπιδος)