Φορτώνει

wait a moment

G magazine > Η σύνταξη επιλέγει > Για ανευθυνότητα και έλλειψη σχεδιασμού στην κακοκαιρία κατηγορεί ο Κώστας Ζώμπος τον Δήμαρχο

Για ανευθυνότητα και έλλειψη σχεδιασμού στην κακοκαιρία κατηγορεί ο Κώστας Ζώμπος τον Δήμαρχο

 

17/02/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δεν γνώριζε η διοίκηση και ο Δήμαρχος ότι θα έρθει η κακοκαιρία;

Το βράδυ της Δευτέρας που η κακοκαιρία έπληξε και το Γαλάτσι, εκτός από τις στιγμές χαράς που όλοι μας ζήσαμε μετέπειτα, είχαμε δυστυχώς και δυσάρεστα.

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, καθώς ασθενοφόρο με αντιολισθητικές αλυσίδες δεν κατάφερε να φτάσει στο σπίτι της. Η διοίκηση Μαρκόπουλου, και προσωπικά ο Δήμαρχος, στις φωτογραφίες “δούλευαν”, αλλά στη πραγματικότητα ήταν ανύπαρκτοι. Ανύπαρκτοι γιατί από το βράδυ της Δευτέρας, οι δρόμοι έπρεπε να καθαρίζονται, και να πέφτει αλάτι, αλλά δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά. Συγκεκριμένα στις 3:00 ξημερώματα Τρίτης, σε επίσκεψη του κ. Κώστα Ζώμπου στο Δημαρχείο ενημερωθήκαμε πως ο Δήμαρχος, είχε μεταβεί στο badminton για να πάρει αλάτι.

Το ερώτημα είναι ένα. Δεν γνώριζε η διοίκηση και ο Δήμαρχος ότι θα έρθει η κακοκαιρία; Είναι δυνατόν, να ψάχνουμε για αλάτι την ημέρα της κακοκαιρίας; Ποιο ήταν το σχέδιο της πολιτικής προστασίας του Δήμου; Τα πεζοδρόμια μέχρι και τώρα είναι απροσπέλαστα και οι πολίτες βγαίνουν στους (όποιοι είναι καθαροί). Θέλετε να έχουμε και άλλα θύματα ή ελπίζετε ότι ο ήλιος θα κάνει τη δουλειά σας;

Η διοίκηση Μαρκόπουλου, μετά από 7 χρόνια είχε το πρώτο της θύμα. Ευτυχώς, λόγω της ανευθυνότητας της διοίκησης όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε άλλα θύματα. Οι φωτογραφίες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια, όταν καλύπτουν την ανευθυνότητα, κάποια στιγμή κοστίζουν περισσότερο από μερικές χιλιάδες ευρώ. Κοστίζουν ζωές.

 Για την παράταξη “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”

 Κώστας Ζώμπος

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου

Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα

Γεωργία Κιτσίνη

Χριστίνα Μπούρα

Πέτρος Μαγκανάρης